Punctul focal al oricărei zone de primire este biroul de recepție și în planificarea lui trebuie să ții cont de câteva considerente care te vor ajuta să creezi mobilierul perfect adaptat nevoilor tale. Primul criteriu în proiectarea biroului de recepție este funcționalitatea. Pentru a determina foarte clar care sunt nevoile din acest punct de vedere, va trebui să îți răspunzi la anumite întrebări. Te asigurăm că va trebui să cunoști aceste răspunsuri chiar și în cazul în care vei apăra apela la un designer de interior.
- Câte persoane vor folosi biroul de recepție în același timp?
- Vrei ca angajații din recepție să lucreze în picioare sau așezați?
- Câți clienți ar trebui să deservească biroul de recepție în același timp?
- Ce echipamente electronice sunt necesare? De câte calculatoare/ laptopuri, imprimante, etc este nevoie pentru desfășurarea activității?
- Dorești ca zona de lucru să fie la vedere sau prefer să o maschezi?
- Este sau nu nevoie de spații de depozitare și ce sisteme de depozitare dorești să incorporezi în biroul de recepție?
- Care este dimensiunea spațiului dedicat recepției și care este forma ei?
- Unde vrei să amplasezi biroul de recepție: în centrul zonei sau lipită de un perete al încăperii?
- Dorești să te folosești de fronturile biroului de recepție pentru a expune logo-ul companiei?
- Care este bugetul de care dispui?
Odată ce ai toate răspunsurile la aceste întrebări, vei constata că aspectele funcționale ale biroului de recepție sunt în mare parte acoperite. De exemplu, dacă vrei o recepție pentru două persoane, proiectantul de mobilier office va înțelege imediat că ai nevoie de un birou ergonomic de dimensiuni generoase care să asigure suficient spațiu de lucru.
Următorul pas este design-ul biroului de recepție. Și de această dată va trebui să răspunzi la niște întrebări.
- Ce stil vrei să adopți: clasic, modern, etc?
- Ce materiale vrei să folosești în executarea biroului de rcepție: PAL, MDF, metal, etc. sau o combinație a acestora?
- Vrei să incorporezi lumini în biroul de recepție?
- Ce culori vrei să folosești? Preferi nuanțele închise sau pe cele deschise?
- Ce formă vrei să aibă biroul de recepție: dreptunghiulară, curbată, în U, în L, etc.? Cu unul sau două nivele?
Răspunsurile te vor ajuta să-ți creionezi în minte imaginea viitorului birou de recepție și vor fi un punct de plecare solid pentru cei care îți proiectează și execută mobilierul. Pentru că nu toată lumea are un buget alocat pentru serviciile unui designer de interior, aici găsești un executant de mobilă la comandă care îți pune la dispoziție și o echipă de proiectanți ce vor desena biroul de recepție și care te vor sprijini cu sugestii și recomandări.
Aspectul funcțional, cel estetic și cel financiar merg mână în mână și sunt la fel de importante atunci când vine vorba de biroul de recepție. Dacă în concepția unui birou de call center, funcționalitatea și ergonomia sunt mai importante, un birou de recepție funcțional dar fără un design atractiv va crea vizitatorilor o impresie neplăcută. La fel, un birou de recepție cu un design spectaculos dar nefuncțional nu va fi confortabil pentru cei ce vor fi nevoiți să îl folosească zilnic.
În ceea ce privește aspectul financiar, bugetul alocat pentru biroul de recepție joacă un rol foarte important pentru că suma de bani de care dispui pentru acest proiect va determina rezultatul final. Însă noi îți spunem că poți avea un birou de recepție extrem de reușit chiar și cu un buget mai mic. De exemplu, la moff.ro poți alege unul dintre modelele de birou recepție prezente în portofoliul lor și îl poți personaliza din punct de vedere al dimensiunilor sau culorilor așa încât să se potrivească nevoilor tale.
Sursa foto: pexels.com