Simptomatologia bolii hemoroidale (P)

[ad_1]

Hemoroizii sunt vase dilatate ale plexului hemoroidal din canalul anal. Simptomele principale includ mâcărime, senzaație de arsură, sângerare și chiar dureri.

Ce cauzează hemoroizii?

Orice lucru care pune presiune asupra anusului sau rectului poate cauza dilatarea vaselor de sânge. Unele cauze comune și factori de risc includ:

  • Creșterea în greutate în exces
  • Încordarea frecventă în timpul mișcărilor intestinale
  • Diareea sau constipația
  • Statul în mod îndelungat pe scaun
  • Sarcina (pentru a ajuta la prevenirea sau gestionarea hemoroizilor dacă sunteți însărcinată, încercați să stați întinsă pe partea stângă aproximativ 20 de minute la fiecare 4-6 ore, deoarece acest lucru scade presiunea asupra venei principale care drenează jumătatea inferioară a corpului.)
  • Conținut scăzut de fibre în alimentație și hidratarea necorespunzătore
  • Utilizarea în exces a laxativelor
  • Înaintarea în vârstă, deoarece țesuturile își pierd rezistența și elasticitatea pe măsură ce trece timpul

Există două tipuri de hemoroizi – interni și externi

  • Hemoroizii interni pot deveni hemoroizi prolapsați dacă continuați anumite obiceiuri precum cele anterior menționate care v-au provocat hemoroizii în primul rând.
  • Hemoroizii externi sunt mai predispuși să devină trombozați. În acest caz este vorba despre un cheag de sânge în țesutul hemoroidal. Aceștia pot apărea sub forma unor inflamații în jurul anusului.

Când este momentul în care trebuie să solicitați un control la un medic specialist?

Este absolut necesar să solicitați consultul unui medic dacă începeți să aveți anumite simptome, astfel încât să puteți beneficia de un diagnostic corespunzător și un tratament adecvat.

Solicitați asistență medicală de urgență dacă simptomele dumneavoastră se agravează brusc, deoarece o criza hemoroidala este extrem de neplăcută, mai ales dacă interferă cu activitățile dumneavoastră zilnice. Iată simptomele la care trebuie să fiți atenți:

  • Sângerare în timpul scaunului
  • Senzație de mâncărime în jurul anusului
  • Senzație de arsuri în jurul anusului
  • Umflături vizibile lângă anus
  • durere

Hemoroizii pot fi incomozi sau chiar dureroși. De cele mai multe ori nu veți experimenta niciun simptom vizibil iar complicațiile sunt foarte rare.

Hemoroizii interni sau externi care nu prolapsează sau care nu trombozează au mai multe șanse să se vindece fără a provoca simptome sau complicații iar vindecarea poate să vina de la sine. Hemoroizii prolapsați și trombozați sunt mult mai susceptibili de a provoca disconfort sau de a vă crește riscul de complicații.

Solicitați asistență medicală de urgență dacă hemoroizii dumneavoastră provoacă durere și disconfort sau dacă observați orice simptome precum sângerare sau prolaps. Hemoroizii care sunt tratați rapid au șanse mai mari de vindecare fără a provoca alte complicații.

Dacă simptomele hemoroidale semnificative persistă în ciuda măsurilor conservatoare, se recomandă o serie de opțiuni chirurgicale minore. Prezentați-vă la un control încă de la cele mai mici simptome pentru liniștea și confortul dumneavoastră.

Hemoroizii pot provoca simptome grave?

Deși hemoroizii se vindecă de obicei rapid și adesea nu necesită intervenția unui medic, pot apărea unele probleme care pot provoca complicații periculoase.

În cazul hemoroizilor interni poate apărea prolapsarea, când aceștia sunt împinsi prin rect în anus. Acest lucru poate fi adesea însoțit de sângerare semnificativă, care este întotdeauna un simptom alarmant. Hemoroizii prolapsați nu pun viața în pericol, dar pot apărea probleme atunci când prolapsează extensiv în afara orificiului anal și devin vizibili – în acest caz vor necesita tratament pentru a remedia problema înainte ca aceasta să progreseze într-un prolaps rectal. Prolapsul rectal afectează mai ales adulții.

Deși hemoroizii nu provoacă neapărat prolaps rectal în mod direct, pot contribui la probabilitatea că acesta să apară, deoarece sunt adesea asociați cu constipația cronică – un factor cheie în apariția hemoroizilor.

Apariția de cheaguri de sânge în interiorul hemoroizilor (hemoroizi trombozați) reprezintă o altă situație în care trebuie să va prezenatați rapid la medic.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune simptome în boala hemoroidală.

Articolul Simptomatologia bolii hemoroidale (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link