[ad_1]

Care sunt greșelile pe care un novice în monede cripto le poate face când tranzacționează pentru prima dată? Investițiile în active digitale au devenit o nouă modă în rândul investitorilor români. Ce greșeli pot face aceștia care să le pericliteze investițiile? O echipă de avocați în București  îți va prezenta cele mai frecvente greșeli pe care un nou investitor cripto le poate face.

Un avocat drept penal și un avocat cripto fac echipă pentru investitori

Investițiile în criptomonede sunt o nouă modalitate prin care investitorii își pot crește câștigurile. De asemenea, astfel de investiții reprezintă deschiderea către noi oportunități financiare și de business. Cu toate acestea, investitorii pot cădea în capcane când investesc și dau la schimb valute cripto. 5 astfel de greșeli sunt următoarele:

  1. lipsa cunoștințelor de bază despre monede cripto;
  2. ignorarea taxelor aferente cumpărării, vânzării și schimbului valutei;
  3. investiții făcute în baza planurilor de scurtă durată;
  4. păstrarea monedelor cripto în portofelele online;
  5. uitarea parolelor.

Investitorii își pot pierde investițiile și banii dacă nu se informează în mod adecvat despre cum funcționează tranzacțiile cu cripto. Colaborarea cu un avocat specializat in criptomonede este foarte recomandabila.  Cele cinci greșeli menționate anterior vor fi prezentate în detaliu în rândurile care urmează.

În cazul în care există nelămuriri cu privire la acestea, o echipă de avocați din București vi le va explica.

Greșeala numărul 1: cunoștințe limitate cu privire la cripto

Cea mai populară monedă cripto la ora actuală este BitCoin. Există și alte valute precum Ethereum, Dogecoin, Ripple, EOS, dar BitCoin este cea mai căutată. În scopul înțelegerii modului în care tranzacțiile cripto funcționează, trebuie înțelese activele digitale.

Tipuri de monede cripto Platforme de unde pot fi cumpărare
Ethereum Robinhood
Dogecoin Webull
Ripple TradeStation
EOS eToro

Investițiile în cripto sunt bazate pe activele digitale. Dacă acestea nu sunt înțelese, investitorii ar putea avea de suferit din punct de vedere financiar. Investițiile în activele digitale în lipsa unor cunoștințe cu privire la acestea duce la pierderi considerabile.

Sugestia dată de către avocați este educarea cu privire la proiectele care implică monede cripto. Investițiile sunt făcute pentru perioade lungi de timp, iar graba în câștigarea unui venit extra poate fi fatală.

Greșeala numărul 2: ignorarea taxelor aferente cumpărării valutelor digitale

O a două greșeală pe care mulți investitori o fac este dezinteresul acordat taxelor. Pentru orice achiziție a monedelor cripto, se percep anumite taxe. De exemplu:

  • pentru cumpărarea monedelor cripto cu cardul de credit, se percep taxe de aproximativ 3% sau mai mult;
  • pentru achiziționarea monedelor prin aceeași metodă se percep taxe și de către banca emițătoare;
  • schimburile cripto diferă una față de cealaltă, la fel și taxele aferente schimburilor de monezi.

Investitorii pot pierde sume considerabile dacă nu se informează cu privire la taxele percepute. În urma datelor oferite mai sus, este importantă o investigație asupra schimbului cripto în care se dorește investiția.

Greșeala numărul 3: câștigurile în urma investițiilor nu se realizează peste noapte

O altă greșeală a novicilor în aria investițiilor este graba cu care se doresc câștigurile financiare. Gândirea de tipul „îmbogățire peste noapte” se dovedește fatală pentru investitorii noi apăruți în piața monedelor digitale. Această greșeală este des întâlnită în rândul investitorilor din România.

În cadrul afacerilor și a investițiilor, răbdarea este o virtute. Planurile se realizează pe perioade lungi de timp, ceea ce garantează succesul dorit.

Greșeala numărul 4: păstrarea monedelor în portofele online

Monedele cripto sunt digitale, ceea ce înseamnă că au nevoie de un portofel, sau wallet, tot digital. Utilizarea portofelelor digitale este convenabilă, însă la fel de riscantă. Din acest motiv, specialiștii recomandă utilizarea portofelelor fizice.

Aceste portofele fizice există sub forma unor stick-uri USB care acționează în mediul offline. Astfel de portofele fizice protejează cheile cripto și parolele aferente conturilor.

Greșeala numărul 5: uitarea parolelor și a cheilor private

O altă greșeală de proporții mari este uitarea codurilor de acces către fondurile de investiții cripto. Cum poți evita astfel de greșeli? Apelând la o echipă de avocați din București.

Buju Stanciu & Asociații

Greșelile făcute de investitorii la început de drum pot fi evitate. Echipa Buju Stanciu & Asociații din București te consultă din punct de vedere judiciar cu privire la tranzacționarea criptomonedelor. Intră în legătură cu ei dacă dorești să îți începi investiția în monede cripto în mod sigur.

Articolul Ce greșeli să eviți cand investești în monede cripto (P) apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link